Preskoči na glavno vsebino

V znanju je moč.


Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek (ang. cookie) je majhna datoteka, ki ga spletna stran naloži na vaš računalnik. Vsakič, ko se vrnete na to isto spletno stran, vas bo stran prepoznala. Piškotki, ki se ustvarijo na naši spletni strani, ne vsebujejo vaših osebnih podatkov ampak vsebujejo le zaporedje številk in črk, ki pripomorejo k temu, da je vaša izkušnja na spletni strani čim boljša. S pomočjo piškotkov se lahko analizira tudi promet na spletni strani, s čimer lahko upravitelji spletnih strani vidijo, katere strani so najbolj obiskane. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.


Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran

Našteti so piškotki, ki jih uporablja spletna stran http://www.lekarna-sevnica.si.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena in vam omogočajo brskanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez teh piškotkov delovanje strani ni možno ali pa ni možno zagotoviti osnovnih funkcionalnosti spletne strani.

Ime piškotka Opis Veljavnost
ASP.NET_SessionId Uporablja se za razlikovanje enega obiskovalca od drugega in zagotovi temeljno funkcionalnost spletne strani. Piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
__cacc Piškotek se ustvari le takrat, ko se strinjate z uporabo nujnih piškotkov na spletni strani in si zapomni to nastavitev, zato da vam obvestila ne prikazuje več. 1 leto
__cacc_ga Piškotek se ustvari le takrat, ko se strinjate z uporabo analitičnih piškotkov na spletni strani.. 1 leto
sejni piškotki To so sejni piškotki, ki si zapomnijo nastavitve trenutne seje (trenutnega obiska). Sejni piškotki ne shranjujeo osebnih podatkov o obiskovalcu in potečejo, ko zapustite spletno stran. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.


Analitični piškotki (Google Analytics)

Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (na primer, katere strani si obiskovalci ogledujejo najpogosteje). Uporabljajo se za razlikovanje med obiskovalci in njihovo štetje. Vse informacije, ki jih piškotki zberejo, so anonimne.

Ime piškotka Opis Veljavnost
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 2 leti
_ga_{...} Uporablja se za vztrajanje stanja seje. 2 leti
_gat Uporablja se za zmanjšanje stopnje zahtev. 10 minut
_gid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 24 ur
Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov o obiskovalcu, ki bi ga lahko identificirali.

Več o Google Analytics politiki zasebnosti si lahko preberete tukaj.


Nastavitve piškotkov

Nujnih piškotkov ni možno onemogočiti, ker brez njih delovanje strani ni možno ali pa ni možno zagotoviti osnovnih funkcionalnosti spletne strani. Za vse ostale piškotke lahko nastavite ali se z njimi strinjate ali ne.

Povezave

Na spodnjih povezavah lahko najdete več informacij o piškotkih in samem zakonu:
Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012)
Smernice o uporabi piškotkov (PDF)
Smernice in mnenja (1)
Smernice in mnenja (2)
Vse o piškotkih