Preskoči na glavno vsebino

V znanju je moč.


Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil je storitev optimizacije in racionalizacije uporabe zdravil posameznega bolnika s ciljem izboljšati oziroma vzdrževati bolnikovo z zdravjem povezano kakovost življenja, ki jo na podlagi informacij o uporabljenih zdravilih in informacij, ki jih poda bolnik oz. njegov skrbnik, opravi magister farmacije z ustreznimi kompetencami.

 
Storitev »Pregled uporabe zdravil« je namenjena predvsem bolniku in usmerjena na izboljšanje njegovega razumevanja zdravljenja z zdravili in njihove uporabe.


Glavni cilj »Pregleda uporabe zdravil« je:

  • Izboljšati bolnikovo seznanjenost z zdravili,
  • Izboljšati način uporabe zdravil
  • Izboljšati sodelovanje pri zdravljenju z zdravili,
  • Odpraviti morebitne težave pri zdravljenju z zdravili.


Na storitev se lahko naroči bolnik sam ali ga naroči njegov svojec bodisi v lekarni ali na tel. št. 07/ 81 61 620 oz. na e- naslov vprasanja@lekarna-sevnica.si.


Z vami bo izveden približno 20 minutni pogovor v za to namenjenem prostoru za svetovanje. Na podlagi pogovora, vam bo farmacevt svetoval in vam izdelal OSEBNO KARTICO ZDRAVIL.


OSEBNA KARTICA ZDRAVIL je seznam zdravil, ki jih bolnik jemlje, na katerem so navedena vsa zdravila, ki jih jemlje, njihova jakost, kdaj in v kakšni količini naj bolnik zdravilo vzame, kako vzame zdravilo (pred jedjo, po jedi) ter zakaj se določeno zdravilo uporablja. Na osebni kartici zdravil so navedena vsa zdravila, ki jih bolnik jemlje in so mu bila predpisana na recept in tudi vsa tista, ki jih jemlje pa jih je kupil v lekarni ali spec. trgovini brez recepta. Na osebno kartico zdravil vpišemo tudi vsa prehranska dopolnila, ki jih bolnik jemlje. Na kartici so navedeni tudi podatki o bolniku (naslov, rojstni datum) in kontaktni podatki lekarne, kamor se bolnik lahko obrne za dodatne informacije. Takšna kartica je v pomoč bolniku in njegovim svojcem doma pri jemanju zdravil, hkrati pa jo ima lahko priročno zloženo v denarnici, da jo lahko kadarkoli pokaže ob obisku nujne medicinske pomoči ali specialistične ambulante npr..