Preskoči na glavno vsebino

V znanju je moč.


Prehrana

V Lekarni Sevnica vam nudimo pester izbor priznanih proizvajalcev otroške hrane, živil za posebne zdravstvene namene ter sokov in sirupov.

OTROŠKA HRANA:

NOVALAC

Novalac nadomestna mleka zadovoljujejo vse prehranske zahteve dojenčka in mu zagotavljajo optimalno rast in razvoj. Izdelke Novalac odlikuje visoka stopnja varnosti v celotnem procesu priprave ter so v skladu z evropskimi in mednarodnimi predpisi za živila za posebne prehranske in zdravstvene namene.

Novalac nudi celotno linijo visokokakovostnih izdelkov, od univerzalnih mlek do posebej prilagojenih mlek za najpogostejše težave dojenčkov, s katerimi se srečujejo v prvem letu življenja, to so: kolike, polivanje, pogosta lakota, alergije, zaprtje, driska.

Začetno mleko za dojenčke: Novalac 1, Novalac Plus in Novalac CC Complete.

Posebej prilagojeno mleko za dojenčke: Novalac AC, Novalac AR, Novalac IT, Novalac night formula, Novalac Allernova.

Nadaljevalno mleko za dojenčke: Novalac 2, Novalac 3 Junior.

APTAMIL

Aptamil je linija nadomestnih in specialnih mlek za dojenčke proizvajalca Danone Nutricia Early Life Nutrition. Z več kot 30 letnimi raziskavami nadaljujejo z razvojem edinstvenih mlečnih formul, pripravljenih tako, da podpirajo prehranske potrebe dojenčka v vseh fazah razvoja.​​

Začetna mleka: Aptamil 1, Aptamil 2, Aptamil 3 in Aptamil 4.

Specialna mleka: Aptamil Comfort 1, Aptamil Comfort 2, Aptamil AR, Aptamil Pregomin Allergy Digestive Care, Aptamil lactose free, Aptamil premature, itd.

HOLLE

Holle je proizvajalec biološke hrane za dojenčke: mlečnih izdelkov, žitnih ter sadnih in zelenjavnih kašic. Za svoje izdelke zagotavljajo bio certifikat (kontrolirana biološka predelava), za določene pa celo demeter certifikat (biološko-dinamična pridelava), največ kar lahko ponudi zdrava prehrana.

Pri nas so vam na voljo izdelki: Bio kaša riževi kosmiči brez glutena, Bio sadna-žitna kaša, Bio bananina mlečna kaša.

 

ŽIVILA ZA POSEBNE ZDRAVSTVENE NAMENE:

PROSURE

ProSure je dietetično živilo, namenjeno onkološkim bolnikom s kaheksijo pri katerih je izguba teže zaradi bolezni povezana z metaboličnimi spremembami. 

Prosure je dopolnilo k redni prehrani, ne njeno nadomestilo. Je visokokalorično dietetično živilo z visoko vsebnostjo beljakovin in EPA. Sestava je prilagojena bolnikom s kaheksijo z dodatki magnezija, fosforja, cinka, vitamina E in vitamina C ter folne kisline.

Priporočeno odmerjanje: 2 pakiranji/dan. ProSure je priporočljivo uporabljati vsaj tri tedne, da se dosežejo želeni rezultati: pridobivanje teže in mišične mase. 

Prosure ni primeren kot edini vir prehrane, ampak se mora uporabljati kot dodatek k prehrani. Uporaba samo pod zdravniškim nadzorom. Ni namenjeno za uporabo pri otrocih, razen če to priporoči zdravnik ali drug usposobljen zdravstveni delavec. Ni za paranteralno (intravensko) uporabo. Ni primerno za osebe z galaktozemijo. Brez glutena.

 

ENSURE Plus

Ensure Plus je živilo za posebne zdravstvene namene, za dietetsko uravnavanje pri osebah, ki so bolezensko podhranjene ali temu podvržene. Je visokokalorično, popolno, uravnoteženo dietetično živilo za peroralno hranjenje z nizko vsebnostjo rezidualov. Pripomore osebam pri pridobivanju teže ali ohranjanju njene zdrave vrednosti.

Priporočeno odmerjanje: kot edini vir prehrane: 5-6 pakiranj/dan ali kot dopolnilna prehrana: 2-3 pakiranji/dan.

Živilo je primerno kot edini vir prehrane ali kot dodatek k prehrani. Uporaba samo pod zdravniškim nadzorom. Ni namenjeno za uporabo pri otrocih, razen, če to priporoči zdravnik ali drug usposobljen zdravstveni delavec. Ni primerno za osebe z galaktozemijo. Ni za paranteralno (intravensko) uporabo.

Poleg Prosure in Ensure Plus so vam v Lekarni Sevnica na voljo tudi druga živila za posebne zdravstvene namene: Ensure Plus Fibre, Ensure Plus Advance, Glucerna, Nutridrink Multifibre, itd.

 

SOKOVI IN SIRUPI

DR. STEINBERGER

Sokovi Dr. Steinberger so zbirka zdravih sokov in pomenijo več kot 200 let izkušenj v skrbni predelavi sadja in zelenjave. Za doseganje visokih standardov kakovosti svojih izdelkov sledijo biološki pridelavi, strokovnemu nadzoru ter skrbno določenemu času pobiranja pridelkov ter posebej prirejeni predelavi za ohranjanje vrednosti plodov narave.

Da se sveže iztisnjeni sok ne bi pokvaril, ga s posebnim postopkom na hitro segrejejo pri čim nižjih temperaturah. Kemikalij in konzervansov v sokovih in nektarjih Dr. Steinberger ni.

 

V ponudbi sokov Dr. Steinberger lahko izbirate med naslednjimi: ananasov sok, sok aronije, brusnični sok, bezgov nektar, nektar iz svežih borovnic, sok iz goji jagod, sok iz črnega ribeza, sok iz rdečega grozdja, sok granatno jabolko, jabolčni in mango sok, sok iz ječmenove trave, sok eisenblut plus, korenčkov sok, sok iz rdeče pese, sok kislega zelja in zelnice, zelenjavni sok, sok zlata sliva, sok multi fit, vitesse sokovi za dobro delovanje celic, za živce in mišice, za imunski sistem, za zdrave kosti, za želodec.

 

BIOTTA

Švicarsko podjetje Biotta se ukvarja s proizvodnjo organskih zelenjavnih in sadnih sokov. Te pridobivajo zgolj z naravno in mehansko predelavo, brez kemijskih postopkov. Rezultat so sokovi z visoko hranilno vrednostjo, 100% naravni in ekološki ter niso pridobljeni iz koncentrata ali razredčeni z vodo. Sokovi nimajo dodanih umetnih aditivov, so brez GSO in primerni za vegane. 

Izbirate lahko med sokovi: Biotta Breuss sok, brusnični sok, sok granatno jabolko, korenčkov sok, sok rdeče pese in divje borovnice.

 

V Lekarni Sevnica lahko izbirate tudi med sokovi aloe vera, noni sok, itd.