Preskoči na glavno vsebino

V znanju je moč.


Pogosta vprašanja

Razlika med zdravili in prehranskimi dopolnili

Razlika med zdravili in prehranskimi dopolnili

Zdravila so izdelki, ki imajo dokazano učinkovitost, varnost in kakovost in imajo dovoljenje za promet oziroma so registrirani, kar pomeni, da so preverjeni in preizkušeni.

Več »

Glukozamin

Glukozamin

Glukozamin je aminosaharid, sestavni del proteoglikanov, ki so ogrodje za kolagen in pomagajo pri vezavi vode in kationov in tako pri ustvarjanju viskozne snovi, ki ščiti sklepni hrustanec.

Več »

Protibolečinska mazila

Mazila s protivnetno učinkovino delujejo tako, da zmanjšajo nastajanje produktov vnetja. Pomembno je, da se na mesto vnetja nanese zadosti velika količina kreme ali gela in se mazilo dobro vpije v kožo.

Več »

Zdravljenje driske (diareje) s probiotiki

Zdravljenje driske (diareje) s probiotiki

Driska (diareja) ali pogosto odvajanje tekočega blata je posledica porušene črevesne mikroflore zaradi različnih vzrokov: prisotnost določenih bakterij ali virusov v črevesu, jemanje zdravil (npr. antibiotikov) itd. Glede na vzrok se razlikuje tudi zdravljenje. Najpogosteje za normalizacijo razmer v črevesnih mikroflori uporabljamo probiotike.

Več »

Glivice na stopalih

Glivice so mikroorganizmi, ki jim je zelo všeč toplo in vlažno okolje, zato se lahko zelo hitro okužimo v bazenih, toplicah. Drug pogost vzrok je znojenje. Glivice se rade naselijo na področje med prsti na nogah, na podplate, pa tudi vlažne kožne gube. Znaki so rdečica, srbenje, lahko tudi drobni izpuščaji, luščenje kože, nohti spremenijo barvo, postanejo rumenkasti, debeli, se cepijo.

Več »